Atunci când te familiarizezi cu hipnoza, momentele dificile cu care te confrunți se răresc. Se întâmplă pentru că ești mai echilibrat, mai calm, mai împăcat cu tine și cu sarcinile pe care ți le asumi. Dar și pentru că ai învățat cum să faci să îți reîncarci rapid bateriile, să îți accesezi resursele, să te disociezi.
Gerald F. Kein, hipnoterapeut de referință în SUA anilor ’80, a susținut sute de cursuri în multinaționale în care îi învăța pe participanți un exercițiu de auto-hipnoză. Cursul dura maxim două ore și nu era deloc ieftin. Însă Kein a continuat să fie foarte solicitat de către firme pentru că managerii au observat că practicând acest exercițiu, angajații lor și-au sporit atât randamentul, cât și starea de bine.
Atunci când un client mi-a spus că e prea nervos ca să nu își aprindă o țigară la birou, mi-am amintit de acest exercițiu scurt al lui Gerald F. Kein. Scurt… exact cât i-ar fi luat să plece de la birou și să fumeze. Apoi, pregătind înregistrările, am adaptat și completat exercițiul pentru a crea, pur și simplu, o stare de bine și de calm în mintea celui care îl practică.
Ca orice în activitate, pentru rezultate bune e necesar exercițiul, e nevoie de repetiție. Dacă faci parte din cei 10% care intră foarte ușor în transă, te poți bucura din prima de această stare și de rezultatele înregistrării. Pentru ceilalți… recomand să începeți cu transe mai lungi, care pun accent mai mare pe relaxarea fizică (Grădina cu gânduri bune, de exemplu). Dar asta doar până ce mintea se obișnuiește cu acest exercițiu și cu această stare de transă. Apoi, totul devine mai simplu, iar tu… „te vei simți din ce în ce mai bine, cu fiecare zi care trece!”
Regula este aceeași: găsește 5 minute în care să te așezi confortabil, cu căștile în urechi, și să te concentrezi pe acest proces. Iar dacă cineva te întrerupe… o poți lua oricând de la capăt.
Produs de OsimetriC Music Prod.
Abonează-te la canalul nostru de Youtube și ajută-ne ca înregistrarea să ajungă la cât mai multă lume! Așteptăm comentariile tale precum și sugestii pentru clipuri viitoare.
DISCLAIMER
Îți recomandăm să asculți această meditație într-un spațiu sigur, așezat pe fotoliu sau pe canapea, și să te asiguri că, pe cât posibil, nu vei fi deranjat pe toată durata procesului. Desigur, dacă se întâmplă asta, vei putea reacționa firesc, însă procesul va trebui reluat pentru a-și atinge scopul.
Nu este permisă ascultarea înregistrărilor în timp ce ești antrenat într-o activitate care îți solicită atenția și care poate genera o situație periculoasă (șofat, gătit etc).
Pentru efecte vizibile și de durată, recomandăm ca această practică să devină parte din ritualul tău săptămânal sau chiar zilnic. Pentru că nu există supradoză 🙂