Atunci când nu știe ce să facă cu propriile emoții, cum să le gestioneze sau cum să se elibereze de ele, ființa umană devine extrem de inventivă în a le exprima. Unii își strigă durerile în crize de furie în care demolează tot în jur. Alții strâng din dinți și merg înainte în timp ce corpul lor le internalizează stările și le transformă în afecțiuni dintre cele mai diverse. Iar unii, deloc puțini, își fac rău. Fie pentru că în felul ăsta se provoacă să se concentreze pe alt sentiment decât cel care îi destabilizează, fie pentru că speră că în acest fel vor fi mai puțin neglijați. Sau pur și simplu pentru că asta e tot ce știu să facă pentru a se descărca de amalgamul de sentimente care îi copleșesc.
Rănile interioare ajung să se vadă și la exterior, într-un fel sau în altul. Povestea brăduțului e despre astfel de persoane, care își provoacă răni. Într-un mod în care ele se văd cât se poate de clar. Și face asta până când cineva e destul de încăpățânat și are răbdare să îi arate că se poate și altfel. Până îi arată că poate privi lucrurile dintr-o altă perspectivă. Până când învață să se accepte, pe el și lumea din jur.
Produs de OsimetriC Music Prod.
Abonează-te la canalul nostru de Youtube și ajută-ne ca înregistrarea să ajungă la cât mai multă lume! Așteptăm comentariile tale precum și sugestii pentru clipuri viitoare.
DISCLAIMER
Îți recomandăm să asculți această meditație într-un spațiu sigur, așezat pe fotoliu sau pe canapea, și să te asiguri că, pe cât posibil, nu vei fi deranjat pe toată durata procesului. Desigur, dacă se întâmplă asta, vei putea reacționa firesc, însă procesul va trebui reluat pentru a-și atinge scopul.
Nu este permisă ascultarea înregistrărilor în timp ce ești antrenat într-o activitate care îți solicită atenția și care poate genera o situație periculoasă (șofat, gătit etc).
Pentru efecte vizibile și de durată, recomandăm ca această practică să devină parte din ritualul tău săptămânal sau chiar zilnic. Pentru că nu există supradoză 🙂