Servicii

HIPNOZA ÎN ACȚIUNE

Suntem aici pentru tine

Fabrica de gânduri bune înseamnă acceptarea faptului că fiecare persoană este unică și, indiferent de obstacolele pe care le întâmpină în prezent, o tratăm holistic. Cu toții suntem un sistem format din corp, minte și suflet, interconectate și interdependente. Și ca în orice sistem perfect, un dezechilibru apărut la nivelul unuia dintre componentele sale influențează funcționarea tuturor celorlalte. Din acest motiv ne axăm pe ședințe individuale, în care ne ghidăm clienții către găsirea armoniei, a sănătății și a echilibrului. Terapia pe care o propunem are o acțiune complexă, depășind uneori ”problema” pe care o lucrăm în mod direct. De asemenea suntem deschiși să căutăm soluții pentru a răspunde tuturor provocărilor pe care le întâmpinați și nu ne limităm la temele generice prezentate mai jos.

ȘEDINȚE INDIVIDUALE DE HIPNOZĂ

Managementul stresului

MANAGEMENTUL STRESULUI

Poate că gândurile și neliniștile nu îți lasă destul timp pentru odihnă, poate că ai o stare generală de agitație care te oprește să te concentrezi pe vreo activitate, ori o stare depresivă în care te simți blocat pentru totdeauna... Stresul e un factor perturbator major, care în prima fază reduce imunitatea naturală, iar apoi poate genera boli dintre cele mai grave. Cu cât acționezi mai devreme, de la primele insomnii chiar, cu atât depășirea perioadelor dificile e mai ușoară. E timpul să preiei controlul asupra gândurilor tale, să te relaxezi, să redevii activ, puternic, prezent.

SUBIECTE: anxietate, insomnie, burn out, atac de panică, depresie

Sanatate fizica

SĂNĂTATE FIZICĂ

Sănătatea fizică îți este influențată de multe lucruri. Calitatea și cantitatea alimentelor și a orelor de odihnă, obiceiurile mai mult sau mai puțin nocive sunt doar o parte dintre aspecte. La fel de importante sunt gândurile tale, modul în care te constrângi uneori să te comporți, negându-ți chiar dorințele cele mai firești de a te accepta și arăta așa cum ești. Bolile, mai ales cele pentru care medicina are prea puține explicații, sunt de multe ori un semn că e timpul să schimbi ceva în felul în care te porți și în modul în care înțelegi viața pentru a te simți din nou liber și echilibrat.

SUBIECTE: întărirea sistemului imunitar, reducerea durerii, revitalizare, eliminare de alergii, astm, îmbunătățirea circulației, bruxism, boli de piele, eliminare ticuri, detoxifiere, tinitus, pregătire operație, suport post-operator și multe altele

Dezvoltare personala si emotionala

DEZVOLTARE PERSONALĂ ȘI EMOȚIONALĂ

Suntem mereu în căutarea unor căi de a deveni mai buni și a ne dezvolta ca persoane. Ne stabilim obiective și suntem la un pas de a le îndeplini. Hipnoza are rezultate excelente în creșterea motivației, dezvoltarea încrederii și a creativității. În același timp, de multe ori ceea ce ne ține pe loc este doar un eveniment din trecut care încă ne doare, o frică, o amintire de care trebuie să ne eliberăm. Pentru a ne acorda la frecvența prosperității și succesului, e bine ca acestea să rămână în urmă. Iar hipnoza este cea mai rapidă cale.

SUBIECTE: încredere, motivație, memorie și învățare, creativitate, prosperitate, iubire de sine, iertare, eliminarea emoțiilor negative, managementul furiei

Eliminare de frici, fobii, traume

ELIMINARE DE FRICI, FOBII, TRAUME

Prea multe persoane lasă ca fricile și fobiile pe care le au să le conducă viața. Unii nu călătoresc niciodată cu avionul, alții refuză să intre în lift, alții evită anumite animale, dintre cele mai drăgălașe. Uneori e doar o frică pe care o putem depăși, dar alteori ne afectează major viața de zi cu zi și ne influențează deciziile. Prin hipnoză oamenii învăță să răspundă diferit, adică firesc, la acești stimuli percepuți anterior ca fiind periculoși sau care provocau anxietate.

SUBIECTE: frica de a vorbi în public, fobii diverse (lift, avion, animale, teama de înălțime, de ape adânci etc), traume emoționale (divorț, moartea unui apropiat, concediere etc)

Gestionarea greutatii

GESTIONAREA GREUTĂȚII

Mănânci ori de câte ori cineva te enervează sau... mănânci aiurea, fără niciun program. Sau nu reușești să te ridici de la masă până ce nu termini tot din farfurie. Sau nu te poți opri să nu ronțăi între mese tot felul de gustări care îți sunt, ca prin minune, mereu la îndemână. Sau mănânci junk food. Sau faci combinații letale pentru stomacul tău. Sau... nici măcar nu mănânci mult, dar tot te îngrași. Oricare ar fi varianta în care te regăsești, hipnoza e un sprijin de nădejde.

SUBIECTE: dezvoltarea de obiceiuri sănătoase, gestionarea porțiilor, hidratare corectă, eliminarea mâncatului emoțional, inel gastric virtual

Renuntare la adictii

RENUNȚARE LA ADICȚII

Adicția e ca un arc reflex. L-ai întărit suficient de mult cât să fi devenit parte din tine. Mintea ta nu se mai întreabă dacă e ok sau nu să aprinzi țigara, să îți cumperi acea pereche de pantofi sau să îți instalezi un nou joc. E obicei, deci se întâmplă pur și simplu. Hipnoza te ajtă să pui din nou sub semnul întrebării gesturile tale. În fiecare moment, decizia îți aparține, răspunsul la întrebare e al tău. Și odată ce auzi întrebarea clar, poți decide să te oprești și să mergi pe un drum nou.

SUBIECTE: tutun, alcool, zahăr, băuturi energizante, gaming, jocuri de noroc, shopping

Performanta academica si sportiva

PERFORMANȚĂ ACADEMICĂ ȘI SPORTIVĂ

Prin hipnoză îți poți mări capacitatea de memorare, concentrarea, chiar și abilitatea de a învăța limbi străine. Dar poate mai important decât atât, înveți să îți controlezi emoțiile asociate examenelor, astfel încât ele să nu mai fie blocante, ci dimpotrivă, să te ajute să dai tot ce ai mai bun. E valabil atât pentru examenele școlare, cât și pentru orice alt examen: de permis auto, de primire a unui job dorit, de promovare. În ceea ce privește performanța sportivă, sunt cunoscute cazurile unor sportivi de renume, precum Andre Agassi sau Mike Tyson, care au apelat la hipnoză în perioadele dificile ale carierelor lor.

SUBIECTE: depășirea stresului asociat examenelor, focalizare și concentrare, creșterea capacității de memorare, motivare pentru a face exerciții și antrenamente, îmbunătățirea rezistenței și a forței

Regresii

REGRESII

Uneori regresia de vârstă este rezolvarea unei traume, a unei boli, a unui comportament fobic sau a unor emoții și blocaje pe care nu le înțelegi și care te țin pe loc. În regresie mergi la cauză, descoperi evenimentul care a generat situația cu care te confrunți și înveți să îl depășești, să îl transformi și să îl integrezi la un nivel de înțelegere superior. Câteodată, unele situații își au cauza dincolo de viața actuală și necesită folosirea regresiilor în vieți anterioare. Acestea sunt deseori folosite și pentru a răspunde unei întrebări specifice care te macină și al cărui răspuns îți poate îmbogăți sensul vieții actuale. Regresia este un fenomen real sau este imaginație? Fiecare are răspunsul lui și pe noi ne interesează rezultatele extraordinare pe care le aduce în viața ta.

SUBIECTE: întoarcere pe linia timpului, regresie în alte vieți

+40 745 761 065

WhatsApp

contact@fabricadeganduribune.ro

Facebook

ALTE SERVICII

Diverse moduri de a ajunge la tine

Prezentări corporate pentru managementul stresului

În doar 2h oricine poate învăța o serie de exerciții de relaxare scurte (1-2 min), cu rezultate foarte bune în managementul stresului.

Ateliere pentru performanță academică

Prima condiție pentru a avea rezultate bune la examene este să nu ne lăsăm copleșiți de stresul asociat. În cadrul acestor ateliere înveți cum să controlezi agitația inerentă dinaintea unui examen major. De asemenea, dezvoltăm capacitatea de memorare și concentrare, astfel încât rezultatele tale să reflecte nivelul tău de pregătire.

Cursuri de autohipnoză

Sunt studii care arată că 5 minute de transă sunt echivalente, în termeni de odihnă și regenerare a minții și a corpului, cu 2h de somn profund. Cursurile de autohipnoză te învață cum să folosești resursele minții tale subconștiente fie pentru a te relaxa, fie pentru a-ți atinge obiectivul.

Înregistrări audio mindfulness și autohipnoză

Ca parte a programelor de terapie, punem la dispoziția clienților înregistrări audio cu transe care să îi ajute în accelerarea obținerii rezultatului dorit.

Povești terapeutice

Pentru psihologi sau părinți, creem povești terapeutice specifice pentru situațiile pe care le întâmpină. Majoritatea cărților dedicate conțin povești pe temele cel mai des întâlnite. însă unii psihologi și părinți intâmpină unele provocări speciale (ticuri și reacții anume, confuzie de gen, automutilare etc).

Coaching pentru somn odihnitor

Tot mai multe persoane se luptă cu insomnia. Pentru un somn odihnitor e necesar să „bifezi” o serie de lucruri. În cadrul întâlnirilor pe care le organizăm, enumerăm toate aceste reguli, vedem care dintre ele funcționează pentru tine și propunem metode de ameliorare a somnului tău.

VALORI CARE NE GHIDEAZĂ

Motive ca să ne alegi

Ne bazăm activitatea și interacțiunea cu ceilalți pe un set de valori asumate.
CE MAI TREBUIE SĂ ȘTII

Programare și tarife

Poți lua legătura cu noi telefonic, pe mail sau WhatsApp. Dacă se întâmplă să nu răspundem, te apelăm îndată ce îți putem acorda întreaga atenție și cu siguranță vom găsi împreună cel mai bun moment pentru o primă întâlnire.

Prima întâlnire durează de obicei între 90 și 120 de minute, fie că are loc online sau la cabinet, timp în care vei obține următoarele:

 • Descoperi care este modul tău unic de a percepe lumea și vei înțelege în ce fel îți influențează viața;
 • Evaluăm în ce măsură propria percepție poate genera conflicte interne atunci când te afli în fața deciziilor;
 • Primești un material despre modelele diferite de percepție și descoperi în ce mod poți folosi aceste informații în viața de zi cu zi pentru a dezvolta relații de succes, personale și profesionale;
 • Pornind de la obiectivul tău, setăm și clarificăm rezultatele pe care le dorești, astfel încât să nu întâmpini opoziție din partea minții tale subconștiente;
 • Descoperi cum funcționează mintea subconștientă folosind o serie de exerciții de imaginație;
 • Îți clarifici ce înseamnă hipnoza terapeutică (altceva decât ce ai văzut în filme) și îți depășești temerile discutându-le deschis și primind răspuns la toate întrebările tale;
 • Experimentezi transa hipnotică și te bucuri de primele rezultate;
 • Înveți principiile de bază ale autohipnozei și modul în care o poți folosi pentru regenerare, relaxare și încredere;
 • Primești o înregistrare pe care să o folosești pentru autohipnoză, dar și pentru accelerarea procesului care te duce la atingerea obiectivului tău;
 • Îți propunem un plan de acțiune (pe lângă ședințele individuale recomandăm exerciții de autohipnoză și/sau transe audio pe care le înregistrăm special pentru tine, care grăbesc procesul și reduc numărul de ședințe individuale necesare). Ți-am spus că suntem orientați rezultat, nu-i așa?

Tariful primei ședințe este de 500 lei și durează între 90 și 120 de minute.

Așa cum spuneam, în cadrul acesteia stabilim numărul de ședințe recomandat. Dacă problema este punctuală (de exemplu o fobie sau o insomnie ușoară), nu sunt necesare ședințe suplimentare. Dacă subiectul este unul complex, atunci planul de acțiune constă într-un set de  ședințe individuale (între 60 și 90 de minute), cărora li se adaugă un pachet de înregistrări audio de 10-15 minute, care să fixeze și să întărească ceea ce lucrăm în cabinet. Pentru acest pachet, vei primi o ofertă personalizată.

Pentru celelalte servicii (prezentări corporate pentru managementul stresului, ateliere pentru performanță academică, cursuri de autohipnoză și coaching pentru somn odihnitor) costurile țin de numărul de participanți și de durata workshopului solicitat, prin urmare fac obiectul unor discuții aplicate.

+40 745 761 065

WhatsApp

contact@fabricadeganduribune.ro

Facebook

Ce spun clienții noștrii despre hipnoză

Mihaela Biolan, farmacist, București

Am fost uimita de cat de eficienta a fost terapia prin hipnoza in gestionarea problemelor mele.
Mirela este foarte empatica, ghidandu-ma cu grija printr-un proces de auto-descoperire si vindecare.
Am observat o imbunatatire semnificativa in stresul meu si in abordarea mea a diferitelor provocari din viata.
In timpul sedintelor, am avut ocazia sa explorez adanc straturile subconstiente ale mintii , ceea ce m-a ajutat sa inteleg mai bine originile problemelor.
Terapia prin hipnoza m-a invatat sa folosesc resursele interioare pentru a face fata cu succes dificultatilor.
Sunt recunoscatoare pentru aceasta experienta si o recomand cu caldura oricui cauta o modalitate eficienta de a aborda problemele mentale si emotionale.

Adriana Stirbu, 30 ani, Birmingham

Vreau sa mentionez ca Mirela este o hipnoterapeuta absolut deosebita, plina de profesionalism si m-a ghidat cu mare grija in tot procesul parcurs impreuna. Am lucrat la neincrederea in sine, anxietate sociala, gestionarea stresului… ChIar dupa prima sesiune ceva in corpul meu a facut un „click” si de acolo au inceput transformarile vizibile nu doar de mine dar si de lumea din jur. Am avut asa o situatie unde o colega de munca mi-a zis „… You got taller…”, ca dupa putin timp sa realizez ca spatele meu statea drept asa cum m-am vizualizat in sesiune si mi-am dorit mereu sa fiu, dar lipsa de incredere imi afecta si corpul. Pur si simplu am experimentat la propriu o eliberare de greutati, o usurare enorma. Viata mea s-a schimbat la 180 de grade, recomand cu toata increderea hipnoterapia!

Ioana, 26 de ani, asistent comercial, București

Dupa ani si ani in care m-am luptat sa inteleg si sa depasesc tulburarile alimentare cu care incepusem sa ma confrunt inca din adolescenta, am decis sa apelez la hipnoza pentru a ma ajuta cu acest aspect al vietii mele. Recunosc ca, desi eram sigura ca va avea un efect benefic si ma va ajuta sa depasesc intr-o oarecare masura aceste probleme, nu m-am asteptat la o vindecare atat de completa intr-un timp atat de scurt (7 sedinte). Mirela a avut rabdare, inca de la inceput, sa descopere si sa imi inteleaga experientele din trecut, astfel incat sa poata concepe transele potrivite pentru mine. A existat o comunicare continua. In ceea ce priveste procesul in sine, am inceput sa vad schimbari in bine inca de la a doua sedinta, iar transele primite ca “tema pentru acasa” m-au ajutat sa sedimentez si sa asimilez mai bine in subconstient tot ce lucram saptamanal in cabinet. Pe langa remedierea tulburarilor de alimentatie pentru care apelasem la acest proces, am observat ca hipnoza m-a ajutat sa am un somn mai linistit si mai adanc si, de asemenea, sa descopar si sa accept/rezolv si alte aspecte personale care mai ramasesera “deschise” in zona subconstientului.
Recomand cu cea mai mare caldura si incredere!

Andreea, copywriter, București

Mă simțeam ca o frunză-n vânt când am ajuns la Mirela. Aveam atacuri de panică atunci când traversam strada și parcă deveneam tot mai mică și mai închisă în mine.
După o singură ședință de hipnoză, atacurile de panică au dispărut și mi-am recăpătat controlul asupra vieții, în general. Ca sa nu mai zic de starea de bine, determinarea și împăcarea cu mine pe care le resimt și acum după ce ascult fiecare meditație.
Cât despre Mirela, e precum un ghid care știe exact când să fie blând și când sa fie ferm. Un ghid care te ține de mână, îți respectă spațiul și te ajută să ajungi în siguranță la destinație, adică la sufletul tău.
Îți mulțumesc și te îmbrățișez!

Cristi P., inginer, Bucuresti

Am avut o perioada dificila la munca, trecand printr-un burnout si am hotarat sa incerc hipnoza in urma recomandarii unui prieten. Cele cateva sedinte m-au ajutat sa-mi pun ordine in ganduri si sa revin la o stare productiva atat pe plan profesional, cat si pe cel personal. Recomand cu incredere celor care au nevoie de ajutor sa-si reevalueze anumite aspecte ale vietii si sa poata lua decizii importante in cea mai buna stare mentala.

Mirela Sandu, teatrolog

Recomand hipnoza nu pentru că este „la modă”, nu pentru că este o metodă alternativă de tratament, ci pentru că dă rezultate spectaculoase într-un timp foarte scurt. Am  făcut patru ședințe într-o perioadă în care eram foarte obosită și angoasată. După prima întâlnire am reînceput să am un  somn profund și odihnitor, iar după cea de-a patra am simțit că am renăscut.
De ce să mergi la hipnoză? Pentru că lucrezi cu tine într-un mediu discret și sigur. În plus, la final rămâi cu câteva înregistrări pe care le poți asculta de câte ori ai nevoie. Mirela este pasionată de ceea ce face. Alocă foarte mult timp înțelegerii problemelor tale și pregătirii ședințelor. M-am simțit ocrotită și în siguranță.
Recomand cu căldură!

Raluca Bogdan, jurist

Recomand din tot sufletul sedintele de hipnoza cu Mirela. Am devenit nefumatoare dupa prima sedinta, iar in urmatoarele doua am lucrat stima de sine, echilibrare, curatare si vindecare corp-minte-suflet. M-au impresionat pregatirea minutioasa a fiecarei sedinte, atentia la detalii si fisierul audio motivational primit dupa parcurgerea fiecarei sedinte. Multumesc, Mirela!

Daniela Istrate, scenograf, București

Salutare tuturor….lume-lume, va invit din tot sufletul si cu toata increderea la o sedinta de hipnoza cu Mirela…nu o sa regretati. In ceea ce ma priveste, atat a fost nevoie pentru a ma elibera de adictia de fumat (2 pachete/zi de 35 de ani)… Da ati auzit bine, o singura sedinta de 1 ora! Doamne ajuta si curaj tuturor… MERITA!

Felicia Nastasache, 34 ani, contabil, Oltenita

Am experimentat hipnoza din curiozitate in incercarea de a reduce stresul si a avea un somn odihnitor. Desi nu am fost foarte increzatoare ca va functiona, in special datorita faptului ca sedintele urmau sa se desfasoare online, am fost uimita de rezultate. Experienta hipnozei pentru mine a fost minunata, starea de relaxare pe care am simtit-o in timpul sedintei si ulterior, ori de cate ori repetam este profunda si de durata. Somnul a devenit mult mai odihnitor si insomnia a disparut. Un efect al acestei detensionari a fost si reducerea migrenelor care apareau destul de des, probabil datorita stresului acumulat.

Andreea Popovici, 39 ani, programator, București

Am facut cateva sedinte de hipnoza intr-o perioada in care am ajuns cu stresul la cote maxime.  Dupa un an in care am lucrat cate 12 – 16 ore pe zi, uneori si in weekenduri, cu scoala online a celor doi baietei, dintre care unul in clasa I (motiv pentru care a avut nevoie continua de mine), am ajuns sa am mari probleme cu somnul, ceea ce a condus inevitabil la o stare generala foarte proasta. Sedintele de hipnoza m-au ajutat rapid sa imi revin complet cu somnul, lucru pe care nu am reusit sa il obtin dupa toate tratamentele pe termen lung propuse de medicul somnolog. In plus, in acea perioada am reusit sa imi dau seama ca nu imi doresc sa mai continui sa traiesc in ritmul absurd in care ajunsesem si am reusit sa fac cateva schimbari radicale in viata mea, schimbari pe care inainte nici nu le-as fi conceput. In prezent sunt foarte fericita ca am reusit sa depasesc cu brio acea perioada si mai ales ca am ajuns sa am un echilibru intre viata personala si serviciu.

Pentru cei mai curioși

Întrebări frecvente și mituri despre hipnoză

Hipnoza este o stare naturală a minții pe care o experimentăm cu toții de mai multe ori pe zi. Experimentam hipnoza în mod natural atunci când suntem absorbiți de o carte, de un film, când ascultam muzica preferată, când ne uităm la televizor, când efectuam activități monotone sau chiar când conducem mașina pe autostradă și ne simțim ca și cum am fi pe “pilot automat”. Hipnoza este o stare de concentrare a mintii sau de visare cu ochii deschiși, însoțită cel mai adesea de o stare profundă de relaxare a corpului.

În această stare de concentrare și relaxare a minții, hipnoterapeutul are acces la subconștient și poate astfel aduce acele schimbări în gândurile, sentimentele și comportamentele dorite de client. Convingerile pe care le avem cu toții despre noi înșine (pozitive sau negative) sunt stocate în mintea noastră subconștientă, la fel ca multe dintre comportamentele, tiparele și obiceiurile noastre.

Secretul rezultatelor rapide obținute prin hipnoza se explică prin faptul că aceasta acționează direct asupra cauzei care se află întotdeauna la nivel subconștient.

Deși este o idee frecvent prezentată în media, pentru spectacol, în timpul sesiunii de hipnoza oamenii își păstrează morala și etica și nu pot face nimic împotriva voinței lor. Cu siguranță, cei selectați pentru hipnoza de scenă, au o doză de exhibiționism, dar nimeni nu poate fi hipnotizat dacă nu acceptă asta și orice sugestie a hipnotizatorului poate fi acceptată sau respinsă de mintea celui hipnotizat.

Nu există niciun caz documentat în istorie cum că cineva a rămas blocat în transă. Ieșirea este tot timpul la îndemână și poate fi realizată individual prin simplul gest de a deschide ochii și de a se ridica de pe scaun. Există documentat chiar cazul unui hipnoterapeut care a făcut infarct în timpul unei ședințe, iar clientul său a ieșit din transă și a sunat salvarea, salvându-și astfel terapeutul. În plus, copii până la 7 ani se află în transă în permanență aceasta fiind și explicația învățării lor rapide.

În hipnoză poți controla ceea ce alegi să spui. Oamenii pot minți în timp ce experimentează hipnoza. De aceea în tribunalele din SUA se aplică hipnoza doar victimelor pentru a afla detalii despre fapte și niciodată celor bănuiți de încălcarea legii. În starea de hipnoză oamenii sunt mult mai concentrați și creativi iar răufăcătorii pot profita pentru a-i induce în eroare pe oamenii legii.

În plus, hipnoza folosită cu scop terapeutic este orientată rezultat, pe proces și nu pe conținut. Detaliile din viața personală a clientului nu sunt necesare pentru procesul terapeutic, clientul făcând schimbarea dorită în stare de transă sub ghidarea hipnoterapeutului.

Hipnoza este o stare naturală a minții. Oamenii experimentează de fiecare dată când se lasă absorbiți de un film sau de o carte, când merg cu trenul, când ascultă o melodie sau sunetul valurilor etc. Prin urmare, dacă oricine poate ajunge la această stare fără suport din exterior, cu atât mai mult atunci când cineva te sprijină, poți experimenta hipnoza. Trebuie doar să îți dorești și să te concentrezi pentru a asculta instrucțiunile pe care le auzi.

Nu pot fi hipnotizați copiii sub 5 ani și persoanele care nu se pot concentra pentru a număra de la 1 la 5 (probleme psihiatrice grave, senili, cu deficiență de atenție). Hipnoza este o stare naturală a minții deci orice persoană sănătoasă clinic a experimentat starea de hipnoză până acum.

Subiecții cei mai buni pentru hipnoză sunt persoanele cu IQ ridicat, care se pot concentra ușor, cei obișnuiți să urmeze instrucțiuni (de exemplu, militarii), persoanele creative prin natura meseriei sau a pasiunii (actori, sculptori, muzicieni, pictori), persoanele spontane, deschise la experiențe noi.

Deasemenea persoanele sceptice sunt foarte potrivite pentru hipnoză deoarece au acea doză de curiozitate care deschide calea către cunoaștere și experimentare personală. Elementul cheie este dorința persoanei de rezolva situația cu care se confruntă și de a urma indicațiile din procesul terapeutic. 

Hipnoza a fost privită timp de multe secole ca un fenomen controversat până când a fost înțeleasă și studiată cu rigoare într-un cadru științific. Astfel, hipnoza a devenit în 1955 o ramură a medicinii în Marea Britanie și din 1958 în SUA. Astăzi, exista nenumărate tratate științifice despre aplicațiile hipnozei în medicină și nu numai.

Hipnoza are aplicații multiple printre care:

 • eliminarea obiceiurilor nesanatoase (alcool, fumat, droguri, mancat excesiv etc.)
 • sporirea performantei scolare, sportive, profesionale,
 • dezvoltare personala si cresterea motivatiei,
 • depasirea situatiilor medicale de natura psihosomatica,
 • eliminarea simptomelor fizice,
 • schimbări în procesele fiziologice,
 • controlul durerii, anestezie locala sau totala,
 • remedierea traumelor, fobiilor, fricilor,
 • eliminarea stresului si al anxietatii.

Mintea conștientă este acea parte a minții noastre pe care o experimentăm în stare de veghe. Mintea conștientă analizează, ia și aplică deciziile logice necesare funcționarii noastre în viața de zi cu zi. Analizează și dă sens acțiunilor noastre.

Când ne naștem, mintea subconștientă începe ca fiind goala (tabula rasa), iar apoi, crește și se dezvoltă prin învățare și experiență. Mintea subconștientă stochează toate experiențele, emoțiile, obiceiurile, credințele și valorile noastre și creează în consecință personalitatea noastră.

Factorul critic este portarul care face legătura dintre mintea subconștientă și mintea conștientă. El funcționează ca un filtru pentru toate informațiile noi cu care vine în contact mintea conștientă, acceptând informațiile noi doar în măsura în care acestea se potrivesc cu cele care se află deja în mintea subconștientă. Rolul factorului critic este de a păstra obișnuințele existente și de a proteja personalitatea persoanei.  Așa se explică și de ce puterea voinței (aflată la nivelul minții conștiente) nu este suficientă pentru a depăși situațiile aflate la nivelul minții subconștiente (de exemplu  fobii, adicții etc.)

Depinde de client și de situația cu care se confruntă. Tipic este nevoie între 1 și 6 ședințe până la maxim 10. Hipnoza funcționează rapid deoarece lucrează la cauză, și anume la nivelul minții subconștiente.

Hipnoza este o stare naturală pe care o experimentăm în fiecare zi de mai multe ori. Hipnoza este o unealtă disponibilă minții noastre pe care o putem folosi sau nu pentru a ne îmbunătăți viața. Hipnoza este o știintă dezvoltată și studiată în mediul academic și medical din 1955. Papa Pius al XII-lea a recunoscut oficial beneficiile hipnozei încă din 1956 pentru biserica catolică datorită anesteziei naturale folosite în timpul nașterilor.

Da, funcționează și are rezultate extraordinare. Știm că, câteodată sună prea bine ca să fie adevărat. Suntem condiționați să punem preț pe ceea ce este în exteriorul nostru și nu suntem conștienți de puterea imensa de vindecare și transformare care se află în interiorul minții noastre. Singurul motiv pentru care Fabrica de gânduri bune există este acela că hipnoza are rezultate.

Nu este nicio diferentă ca rezultat pentru client pentru că rezolvarea situațiilor are loc în subconștient. Pentru online este suficient să ai o conexiune la internet, un telefon sau un laptop și o pereche de căști cu microfon. Vei primi toate detaliile pentru buna desfășurare online înainte de prima ședintă.