AUDIO/VIDEO: Pentru un somn profund și odihnitor, noapte de noapte

AUDIO/VIDEO: Pentru un somn profund și odihnitor, noapte de noapte

„DESCOPERIRE INCREDIBILĂ! Oamenii de știință au descoperit un nou tratament revoluționar care vă ajută să trăiți mai mult. Vă îmbunătățește memoria și vă face mai creativi. Vă face să arătați mai atrăgători. Vă menține în formă și vă diminuează pofta de mâncare. Vă protejează de cancer și demență. Ține la distanță răcelile și gripa. Vă scade riscul de atacuri cerebrale și infarct, ca să nu mai vorbim despre diabet. Vă veți simți mai fericiți, mai puțin deprimați și mai puțin anxioși. Vă interesează?”

Așa începe capitul 6 din volumul Despre somn. De ce este vital să dormim și să visăm de Matthew Walker, apărut în 2018 la Editura Vellant. Și nu este vorba despre un medicament minune care a umplut farmaciile, ci despre beneficiile unei nopți liniștite de somn.

Cu toții adormim uneori mai greu. Fie pentru că ne preocupă ceva, fie pentru că am mâncat sau am băut ceva ce ne-a energizat, fie pentru că… pur și simplu somnul nu se lipește de noi. Cu toții experimentăm treziri în miez de noapte și facem o pauză forțată de somn de câteva ore. Sau ne confruntăm cu vise urâte, care ne trezesc sau ne fac să avem un somn agitat. De fapt, studiile arată că 30-45% din populația globului se confruntă cu tulburări de somn. S-au inventat leacuri minune și pastile naturiste sau mai puțin naturiste. S-au creat ritualuri care să sprijine insomniacii în tentativa lor de a adormi. Medicii s-au specializat în tratarea acestui simptom, care are efecte suficient de nocive pentru a deveni o problemă. Așa au apărut somnologii, care operează cu un întreg arsenal de aparate care să monitorizeze calitatea somnului.

În practica din cabinet, cel mai adesea persoanele care vin să își trateze anxietatea, depresia sau să își îmbunătățească managementul furiei, dorm doar câteva ore pe noapte și acelea, de cele mai multe ori, cu ajutor medicamentos, de la Sedatif PC la Xanax. Și e primul lucru pe care îl tratez, chiar dacă pentru unii această stare de fapt este pe deplin acceptată. Am auzit des: „așa dorm eu, fragmentat, de când am născut și mă trezea bebe să mănânce”. Sau: „mă trezesc pisicile foarte de dimineață… ăsta e ritmul lor… și nu mai pot adormi apoi.” Ori: „cum să dorm bine când am atâtea responsabilități la serviciu?”. Și toate aceste afirmații sunt urmate de „E NORMAL”. Ei bine, normal e să dormim bine, să ne odihnim mintea și corpul, să ne reconectăm cu subconștientul nostru. Iar după o ședință dedicată somnului și ascultarea de câteva ori a unei înregistrări, oamenii redescoperă cu adevărat somnul normal, sănătos, de bebeluș.

Așadar, în serile agitate… puteți face un ceai de tei și levănțică… puteți număra câteva mii de oi… sau vă puteți pune căștile și să vă lăsați ghidați în această transă care garantează un somn profund și odihnitor.

Produs de OsimetriC Music Prod.

Abonează-te la canalul nostru de Youtube și ajută-ne ca înregistrarea să ajungă la cât mai multă lume! Așteptăm comentariile tale precum și sugestii pentru clipuri viitoare.

DISCLAIMER

Îți recomandăm să asculți această meditație într-un spațiu sigur, așezat pe fotoliu sau pe canapea, și să te asiguri că, pe cât posibil, nu vei fi deranjat pe toată durata procesului. Desigur, dacă se întâmplă asta, vei putea reacționa firesc, însă procesul va trebui reluat pentru a-și atinge scopul.

Nu este permisă ascultarea înregistrărilor în timp ce ești antrenat într-o activitate care îți solicită atenția și care poate genera o situație periculoasă (șofat, gătit etc).

Pentru efecte vizibile și de durată, recomandăm ca această practică să devină parte din ritualul tău săptămânal sau chiar zilnic. Pentru că nu există supradoză 🙂