AUDIO/VIDEO: Vindecă alergia la ambrozie

AUDIO/VIDEO: Vindecă alergia la ambrozie

Sistemul nostru imunitar se concentrează pe a ne proteja organismul în fața bacteriilor periculoase sau a virușilor. Atunci când identifică de exemplu un gaz cu potențial periculos, sistemul nostru imunitar face tot posibilul ca particulele lui să rămână în afara corpului: ne dă senzația de lăcrimare pentru ca particulele să nu ne pătrundă în ochii, ne dă senzația de râcâială în gât, pentru ca noi să tușim și să eliminăm astfel agentul periculos, ne dă mucozități, pentru că astfel particulele de gaz se lipesc de mediul umed din nas și se elimină odată cu suflarea nasului.

Alergiile sunt o „greșeală” a sistemului nostru imunitar. Din motive pe care nu le cunoaștem, el identifică un element inofensiv (polenul unor plante, praful sau alte mirosuri) ca fiind periculos pentru sănătatea corpului nostru și reacționează în consecință. În majoritatea cazurilor nu ne naștem alergici ci devenim cândva, pe parcursul vieții. La un moment dat, fie din pricina factorilor poluanți din aer (care solicită excesiv sistemul nostru imunitar), fie din pricina unui stil de viață și a unei alimentații nesănătoase (care diminuează puterea organismului de a se apăra), fie în urma unor perioade prelungite de anxietate și nesomn (în timpul cărora performanțele sistemul nostru imunitar scad), se poate întâmpla ca această barieră naturală în calea virușilor să funcționeze defectuos. Comite așadar greșeala de a cataloga un element complet inofensiv ca element periculos pentru sănătate și se comportă în consecință.

Atunci când constați o eroare de funcționare, cel mai firesc lucru este să o corectezi. Și pentru că sistemul nostru imunitar nu este condus de mintea conștientă, nu e suficient să înțelegi acest mecanism pentru a îndrepta situația. E necesar să te adresezi sistemului vegetativ, minții subconștiente. Iar această mediatație ghidată exact asta face: înștiințează sistemul tău imunitar că ai de făcut niște corecții și le face. Cu cât asculți mai des această înregistrare, cu atât mesajul ei devine mai clar pentru sistemul tău imunitar, astfel încât el să identifice corect elementele din aer. Găsește 20 de minute de liniște pentru a parcurge această transă, iar efectele nu vor întârzia să apară.

Abonează-te la canalul nostru de Youtube și ajută-ne ca înregistrarea să ajungă la cât mai multă lume! Așteptăm comentariile tale precum și sugestii pentru clipuri viitoare.

DISCLAIMER

Îți recomandăm să asculți această meditație într-un spațiu sigur, așezat pe fotoliu sau pe canapea, și să te asiguri că, pe cât posibil, nu vei fi deranjat pe toată durata procesului. Desigur, dacă se întâmplă asta, vei putea reacționa firesc, însă procesul va trebui reluat pentru a-și atinge scopul.

Nu este permisă ascultarea înregistrărilor în timp ce ești antrenat într-o activitate care îți solicită atenția și care poate genera o situație periculoasă (șofat, gătit etc).

Pentru efecte vizibile și de durată, recomandăm ca această practică să devină parte din ritualul tău săptămânal sau chiar zilnic. Pentru că nu există supradoză 🙂