AUDIO / VIDEO: Grădina cu gânduri bune

AUDIO / VIDEO: Grădina cu gânduri bune

Un proverb arab spune așa: „Stresul și frica sunt jumătate din boală. Optimismul și speranța sunt jumătate din medicament.” Multe studii contemporane de psihoneuroimunologie, dintre care cele mai cunoscute sunt cele ale medicului canadian Gabor Maté, afirmă același lucru: nivelul de stres și aglomerarea de griji se transformă în timp în boli fizice, de la scleroză multiplă la cancer și multe altele. De aceea este vital să ne cunoaștem sentimentele și să învățăm să le exprimăm în așa fel încât să nu ne dăuneze. E important să ne obișnuim să ne alegem gândurile: să le dăm de-o parte pe cele care nu fac altceva decât să ne agite inutil și să le dezvoltăm pe cele care ne ajută să găsim soluții. Să punem pauză vocii care ne șoptește „ești incapabil” și să îi dăm glas celei care spune, poate la fel de șoptit inițial, „totul va fi bine!”.

Înregistrarea de mai jos, fie că alegi să o asculți pe Youtube, fie pe Soundcloud, îți oferă o bine-meritată pauză, un timp în care să te relaxezi, să te reconectezi cu tine. Să observi ce vrea să îți comunice subconștientul tău.

Desigur, nu ține loc de terapie și nu e similară cu aceasta. Pentru a vindeca traume sau a depăși alt tip de momente provocatoare cu care te confrunți, recomandăm în continuare terapia individualizată, unu la unu, în cabinet. Este însă o meditație ghidată, generală, cu efecte benefice în timp, pe care ți-o oferim cu drag!

Tot ce trebuie să faci este să găsești 15 minute doar pentru tine. În care să nu fii deranjat de telefoane, familie sau colegi, în care să te așezi confortabil și să te concentrezi doar pe acest proces, pe această călătorie minunată în lumea gândurilor tale.

Produs de OsimetriC Music Prod.

Abonează-te la canalul nostru de Youtube și ajută-ne ca înregistrarea să ajungă la cât mai multă lume! Așteptăm comentariile tale precum și sugestii pentru clipuri viitoare.

DISCLAIMER

Îți recomandăm să asculți această meditație într-un spațiu sigur, așezat pe fotoliu sau pe canapea, și să te asiguri că, pe cât posibil, nu vei fi deranjat pe toată durata procesului. Desigur, dacă se întâmplă asta, vei putea reacționa firesc, însă procesul va trebui reluat pentru a-și atinge scopul.

Nu este permisă ascultarea înregistrărilor în timp ce ești antrenat într-o activitate care îți solicită atenția și care poate genera o situație periculoasă (șofat, gătit etc).

Pentru efecte vizibile și de durată, recomandăm ca această practică să devină parte din ritualul tău săptămânal sau chiar zilnic. Pentru că nu există supradoză 🙂